General

El regne de Sidillà


 

Hi ha editorials que cada cop que publiquen un llibre ens regalen un bocinet d’històries d’aquelles que només se sentien a la vora del foc o esgranant pèsols o recosint la roba al pedrís de davant de casa.

Us podria dir que visiteu les webs d’aquestes editorials, que també, però en canvi és preferible que feu un tomb entre les lleixes d’una llibreria. De ben segur que en trobeu un a cada gènere, perquè editorials com Meteora o Sidillà han tingut l’encert de diversificar els seus títols, i tant podeu trobar novel·les inèdites, com reedicions il·lustrades de clàssics contemporanis, o reculls de llegendes, o de contes…

A més del contingut, els llibres de Sidillà, que ara celebra aniversari, es distingeixen d’una hora lluny. Són especials. Són diferents dels altres per la forma, pel color, per la textura del paper amb què estan fets i, sobretot, per les sempre acurades i preciosistes il·lustracions interiors i de la coberta.

Quan trobeu el que més peça us faci passeu els dits pel llom i després feu-los lliscar perquè girin els fulls. Aleshores, penseu en totes les persones que l’han fet possible: des de l’edició, l’autoria, la traducció, la correcció, la il·lustració, el disseny gràfic, la impressió… Tots i cadascun han posat el seu granet de sorra i el seu ofici per tal que us arribin en forma de quaderns de viatge, o de creences ancestrals sobre la botànica i la zoologia, o de compendi dels aliments del vostre país.

Podreu enfilar-vos a la talaia més alta i veure pobles perduts i oblidats, podreu retrobar jocs que van enriolar nens que avui són avis, podreu recuperar les llegendes de terra endins, de mar enllà i de riu avall… I coneixereu el nom dels vents, dels núvols i de les boires i fins i tot arribareu a albirar una illa roja.

Després, un cop us hagin embolicat els llibres que hagueu triat, feu via cap a les ruïnes de l’església de Sant Romanç. És un lloc pràcticament colgat per les arenes i tapat pels pins i que -segons diuen els editors Xavier Cortadellas i Judit Pujadó- només coneixen alguns privilegiats.

Un cop hi sigueu, seieu i obriu el llibre que més us plagui. D’una manera o altra, ja haureu entrat al regne de Sidillà.

0 Comentaris sobre El regne de Sidillà

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *